logo

lamda banners eshop

img1img2Αθήνα: 210 3473207

Λαγονήσι: 22910 70460

Αίγινα: 22973 00430

Σφίγγες σε οικίες

  Πρόκειται για κεντροφόρα έντομα, ανήκουν στην τάξη υμενόπτερα, μήκους 10-20 χιλ. Πολλοί συγχέουν τις σφίγγες με τις μέλισσες. Οι σφίγγες  έχουν  έντονο κίτρινο χρώμα που εναλλάσσεται με καφέ, ενώ οι μέλισσες είναι τριχωτές περισσότερο καφέ χρωματισμού.  Και οι δύο έχουν κεντρί αλλά οι σφίγγες ζουν και μετά το κέντρισμα σε αντίθεση με τις μέλισσες.

  Μία ακόμα διαφορά είναι ότι μετά το τσίμπημα της μέλισσας βάζουμε ΑΜΜΩΝΙΑ, ενώ στις σφίγγας βάζουμε ΞΥΔΙ.

  Οι σφίγγες δημιουργούν κοινωνίες, όπως τα μυρμήγκια, οι μέλισσες, κλπ. και σχηματίζουν κυψέλες από μικρά εξαγωνικά κελιά.

  Οι σφηκοφωλιές μπορούν να γίνουν σε οποιαδήποτε σχισμή, τρύπα ή άνοιγμα είτε σε κουφάλες δέντρων, έδαφος, κ.α. είτε σε ανοίγματα   κατασκευών, κουφώματα, αεραγωγούς, πατάρια, a/c, κ.α.

  Με το κεντρί τους προκαλούν πόνο, τσούξιμο, τοπικό οίδημα και τις περισσότερες φορές αντιμετωπίζεται με ήπια μέσα. Μπορεί όμως λόγω αλλεργικής αντίδρασης  να οδηγήσει σε πρήξιμο, έντονο γενικό κνησμό (προσωπική εμπειρία), ζάλη εμετό, πτώση αρτηριακής πίεσης έως και θάνατο. 

  Μία «σφήκα» μεγαλύτερου μεγέθους, το σερσέγκι, μήκους 25-35 χιλ.(Vespacrabro) με παραπλήσιες  συνήθειες με την σφήκα, χρώματος καφέ με κίτρινη ρίγα. Είναι αρκετά επιθετικές αν ενοχληθούν και το κέντρισμά τους πονάει ιδιαίτερα.

  Στην εικόνα 1 φαίνεται στο βάθος μία κατεστραμμένη τέτοια φωλιά, ενώ μπροστά απ΄αυτήν είναι τα ψόφια. Είναι σε μη χρησιμοποιήσιμη σοφίτα σε οικία της Κηφισιάς, όπου εισέρχονταν ανενόχλητα από τα διακοσμητικά ανοίγματα. Σχηματίζουν  κοινωνίες και φτιάχνουν τις φωλιές τους σε απίθανα σημεία και στις πόλεις, όπου γίνεται επικίνδυνη η παρουσία τους.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

  ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ: κλείσιμο ή τοποθέτηση σήτας σε ανοίγματα όπως: αεραγωγός απορροφητήρα, παράθυρο παταριού, έξοδος σωλήνων a/c κ.α.

ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ:

 • Eντοπισμός και καταστροφή των φωλιών τους, εφόσον είναι εφικτό, από εξειδικευμένο προσωπικό, με χρήση κατάλληλων μεθόδων.
 • Όταν οι σφηκοφωλιές δεν είναι στο χώρο μας και δεν είναι και εντοπίσιμες τότε γίνεται χρήση παγίδων με κατάλληλο ελκυστικό.

Κοριοί

Bed bugs η αγγλική κοινή ονομασία τους, δείχνει τη σχέση του κοριού με το κρεβάτι.KORIOS

Τα πυκνοκατοικημένα αστικά κέντρα, οι μετακινήσεις πληθυσμών, οι μετακινήσεις λαθρομεταναστών (χαμηλό επίπεδο υγιεινής, επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων  από τα σκουπίδια) συνέβαλαν στην επανεμφάνιση των κοριών.

Στην Ελλάδα κοριοί υπήρχαν μόνο σε στρατώνες, ενώ τα τελευταία  χρόνια κυκλοφορούν πλέον ανάμεσά μας, στις πόλεις. Πριν μερικά χρόνια αποτελούσε  το μεγαλύτερο εντομολογικό  πρόβλημα στη Ν.Υόρκη.  Μετακινούνται από διαμέρισμα σε διαμέρισμα, περπατώντας είτε με τις αποσκευές σε μεγάλες αποστάσεις. Συχνό πρόβλημα και για τα ξενοδοχεία.

 Είναι νυκτόβια άπτερα έντομα, δηλαδή κυκλοφορούν την νύχτα και αναζητούν τον ξενιστή τους για να τον αιμομυζήσουν. Ξενιστής  μπορεί να είναι πουλερικά, ωδικά πτηνά, ποντίκια, αρουραίοι, νυχτερίδες. Υπάρχουν πάνω από 90 είδη κοριών αλλά το είδος που παρασιτεί τον άνθρωπο και που απαντάται στην Ελλάδα και γενικά στα εύκρατα κλίματα, είναι το Cimex lectularius L .

Το σώμα είναι ωοειδές, πεπλατυσμένο, μήκους  5-7 χιλ. που τους επιτρέπει να κινούνται και  να κρύβονται σε στενούς χώρους, σε ρωγμές.

Ο βιολογικός κύκλος: αυγό – νύμφη (5 εκδύσεις)-ακμαίο, διαρκεί από μερικές εβδομάδες έως 12 μήνες και εξαρτάται από την θερμοκρασία περιβάλλοντος και την ύπαρξη ξενιστή. Εναποθέτει τα αυγά, μεγέθους 1χιλ, 1-5 ανά ημέρα μεμονωμένα, σε σχισμές .Ένα θηλυκό αποθέτει 200 αυγά κατά μέσον όρο, στη ζωή του.

ΚΟΡΙΟΣ ΣΤΡΩΜΑΣε κάθε νυμφικό στάδιο χρειάζεται μία αιμομύζηση  για να μεταπηδήσει  στο επόμενο.Τα ακμαία, αρσενικά- θηλυκά, μπορούν να μείνουν χωρίς τροφή για αρκετούς μήνες, παραμένοντας αδρανή στα καταφύγιά τους, από τα οποία εξέρχονται με την εμφάνιση των ξενιστών τις βραδινές και ιδιαίτερα λίγο πριν το ξημέρωμα. Καταφύγιο μπορεί να βρίσκουν εκτός από το στρώμα και το κρεβάτι και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της κρεβατοκάμαρας ή του σπιτιού, όπως:  τραπέζια, κομοδίνα, συρτάρια καναπέδες, μαξιλάρια καθισμάτων ή καναπέδων, κουρτίνες, κάδρα, κλινοσκεπάσματα, ηλεκτρικές πρίζες, διακόπτες, τηλέφωνα, αποσκευές ταξιδιού, κ.λ.π. 


kourtinesΣε αυτό οφείλεται κυρίως και η αδυναμία πλήρους εξολόθρευσης με την πρώτη εφαρμογή. Εντοπίζονται δύσκολα, είναι επίμονοι και απαιτούν ιδιαίτερη επαγγελματική εμπειρία και εκτενή συνεργασία με τον πελάτη για να εξολοθρευτούν.Πολλοί άνθρωποι αναπτύσσουν αλλεργική αντίδραση στο σάλιο του κοριού κατά την αιμομύζηση.

Το νύγμα των κοριών είναι ανώδυνο και προκαλούν ερυθρωπά εξανθήματα, χωρίς κόκκινο στίγμα στο κέντρο όπως έχουν στα νύγματα των ψύλλων.  

ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΚΟΡΙΟΥ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

 • Πλύσιμο των κλινοσκεπασμάτων , κουρτινών , καλυμμάτων, μαξιλαριών κ.λπ. σε 
  θερμοκρασία  50-55 βαθμών, για 10 λεπτά τουλάχιστον με σαπούνι ή απορρυπαντικό και να ακολουθήσει στέγνωμα σε θερμοκρασία  μεγαλύτερη των 60 βαθμών για 20 λεπτά τουλάχιστον.
 • Χρήση ηλεκτρικής σκούπας βοηθάει στην απομάκρυνση σημαντικού αριθμού κοριών. Μετά από τη χρήση της αλλάζουμε σακούλα και την πετάμε στα σκουπίδια (εκτός του σπιτιού)
 • Προσεκτικός έλεγχος και επιθεώρηση των σημείων προς εύρεση των καταφυγίων και χρήση κατάλληλων εντομοκτόνων από εξειδικευμένο προσωπικό. Χρειάζεται να γίνει αποσυναρμολόγηση του κρεβατιού και των γειτονικών επίπλων.
 • Επανέλεγχος ή και εφαρμογή  μετά από 10 ημέρες.

 Καλέστε μας στο 210-3473207, για άμεση λύση ή εφόσον το αναλάβετε εσείς, επιλέξτε από:

εντομοκτόνα ειδικά για κοριούς

 

Κατσαρίδες, Μυρμήγκια, Αράχνες

  Το συχνότερο πρόβλημα στις πόλεις αποτελούν οι κατσαρίδες, Periplaneta Americana. Κοσμοπολίτικο είδος, με μέγεθος έως 38mm, έχει λαμπερό κόκκινο-καστανό χρώμα. Φέρει τα αυγά της σε ωόσακκο, έως 16, τα οποία εκκολάπτονται μετά από 30-45 ημέρες. Έχει πτέρυγες, είναι όμως βαδιστικά κυρίως έντομα, όπου ζουν πολλά μαζί σε αποικίες και δραστηριοποιούνται την νύχτα, νυχτόβια.

  Είναι παμφάγα με ιδιαίτερη προτίμηση στις αμυλούχες και ζαχαρούχες τροφές. Είναι ικανές να διέλθουν από σχισμές των 0,6 mm. Αγαπούν τα θερμά και υγρά σημεία.

KATSARIDA  Στα σπίτια την συναντάμε στα φρεάτια, στους βόθρους, στα υπόγεια και μάλιστα ψηλά στις γωνίες ή και γύρω από τις σωληνώσεις. Στο εσωτερικό του σπιτιού, το συνηθέστερο σημείο είναι στο ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη, στο πατάρι ιδίως αν διέρχεται σωλήνα αποχέτευσης και σε σημεία όπου υπάρχει πολλή υγρασία, πιθανά κάποια διαρροή.

  Η κατσαρίδα είναι φορέας πολλών παθογόνων οργανισμών, μεταφέρει ιούς, βακτήρια, μύκητες που προσβάλλουν τον άνθρωπο. Προκαλούν δυσεντερία, γαστρορραγία, τροφικές δηλητηριάσεις, διάρροιες, αναπνευστικές λοιμώξεις και είναι υπεύθυνες για αλλεργίες που προκαλούνται από τα υπολείμματα των σωματικών μερών τους και των περιττωμάτων τους.
  Πολλές φορές μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργεί η φυσική παρουσία της. Πολλοί άνθρωποι δεν αντέχουν την εικόνα της, προκαλεί τρόμο. Ιδιαίτερο γίνεται το πρόβλημα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες , όπου εμφανίζονται οι φτερωτές και εισέρχονται από τα ανοιχτά παράθυρα.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

  Πρέπει να απαντήσουμε σε τρεις ερωτήσεις: Που? Πως? Πότε?
Που?

Εσωτερικά σε όλο το σπίτι, με πιθανή εξαίρεση τις κρεβατοκάμαρες.

Εξωτερικά, περιμετρικά του σπιτιού, σε φρεάτια, βόθρο, αποθήκες, λεβητοστάσιο.

Πως?

Με ψεκαστήρες χαμηλής πιέσεως και αποκλειστικά με εγκεκριμένα φάρμακα, άοσμα, μη τοξικά, βιοκτόνα.

Ειδικά για τον βόθρο, χρήση νεφελοψεκαστήρα ή συσκευή εκνέφωσης ατμού.

Πότε?

Τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, από Απρίλιο έως Οκτώβριο.

Κάνουμε εφαρμογή ακόμα και τον χειμώνα όταν έχουμε κρούσματα.

Καλέστε μας στο 210-3473207, για άμεση λύση ή αν θέλετε να το αναλάβετε εσείς, επιλέξτε από:

εντομοκτόνα ειδικά για κατσαρίδες

  Τα μυρμήγκια αποτελούν συχνά πρόβλημα στις οικίες. Παρουσιάζονται συνήθως στα ντουλάπια τις κουζίνας, στο σημείο επαφής του πάγκου με τον τοίχο και στο μπαλκόνι κοντά στις γλάστρες. Βέβαια μπορούν να παρουσιαστούν και σε οπουδήποτε άλλο σημείο.

Η αντιμετώπισή τους συνίσταται στον εντοπισμό των φωλιών τους και την χρήση ψεκάσιμων βιοκτόνων, με ¨χειρουργικό¨τρόπο και με την χρήση ΝΕΩΝ φαρμάκων τύπου ΤΖΕΛ, χωρίς ψεκασμό. 

  Πολλές φορές έχουν φωλιές στον κήπο ή στις γλάστρες οπότε πρέπει να επέμβουμε με κατάλληλο φάρμακο για την εξολόθρευση των φωλιών αυτών.

  Εκτός από κατσαρίδες και μυρμήγκια με τον ψεκασμό αντιμετωπίζουμε και άλλα βαδιστικά έντομα ή και όχι έντομα όπως αράχνες, σαρανταποδαρούσες.

Καλέστε μας στο 210-3473207, για άμεση λύση ή αν θέλετε να το ανλάβετε εσείς, επιλέξτε από:

εντομοκτόνα ειδικά για μυρμήγκια

"Ψιλή" Κατσαρίδα.

  Η γερμανική κατσαρίδα, Blattela germanica (φωτο), ή η ¨ξαδέρφη ¨της supella  longipalpa, ΚΑΤΣΑΡΙΔΑΚΙεμφανίζονται αρκετά συχνά στις κουζίνες μας και λιγότερο στα μπάνια. Βέβαια έχουν την ικανότητα να ¨κατακλύσουν ¨ ένα διαμέρισμα και να απλωθούν σε όλους τους χώρους όταν υπάρχει τροφή, υγρασία και καμία αντιμετώπιση. Ιδιαίτερο πρόβλημα μπορούν να δημιουργήσουν σε κουζίνες-μπαρ εστιατορίων-καφέ.

  Αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με φάρμακα τύπου τζελ. Τα τελευταία χρόνια  έχει κατακλυστεί η αγορά από τέτοια φάρμακα. Ελάχιστα έχουν όμως την ικανότητα να λειτουργούν μέσω της τροφάλλαξης.

  Τροφάλλαξη είναι η αμοιβαία σίτιση μεταξύ των ατόμων μιας αποικίας και συνίσταται στην ανταλλαγή του περιεχομένου του εντέρου τους (από στόματος ή από έδρας), στην κατάποση των υλικών κατά την περιποίηση-καθαρισμό του ενός από το  άλλου ή όταν τρέφονται με τα εκδύματά τους.

Η καθαριότητα του χώρου αποτελεί σημαντικό παράγοντα στο αποτέλεσμα.

Καλέστε μας στο 210-3473207 για άμεση λύση, ή αν θέλετε να το αναλάβετε εσείς, διαλέξτε από:

εντομοκτόνα ειδικά για την "ψιλή" κατσαρίδα

 

  

 

Ψύλλοι σε οικίες…

psillosΈντομα μικρά, καφέ χρώματος, άπτερα, με πλευρικά συμπιεσμένο σώμα, μήκους 2 mm περίπου. Είναι πολύ ευκίνητα που τρέφονται απομυζώντας αίμα από τον ξενιστή τους. Προσβάλλουν εκτός από τον άνθρωπο, την αίγα, το σκύλο, τη γάτα, το σκαντζόχοιρο, τα πτηνά και τα ποντίκια. Μετακινούνται δια αλμάτων, που διευκολύνονται από τα μακριά πίσω πόδια.

Ο βιολογικός κύκλος διαρκεί από 3 εβδομάδες έως 2 χρόνια, ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος.(θερμοκρασία, υγρασία, ξενιστής). Το θηλυκό γεννά 3-18 αυγά κάθε φορά στο περιβάλλον ή πάνω στον ξενιστή. Κάτω από ιδανικές συνθήκες, τα αυγά εκκολάπτονται μέσα σε 2-4 ημέρες.

Οι προνύμφες τρέφονται με τα κόπρανα των ενηλίκων και αφού ολοκληρώσουν τρία προνυμφικά στάδια, μετατρέπονται σε νύμφες και μετά τέλειο έντομο.Τα τέλεια μπορούν να ζήσουν πολλούς μήνες χωρίς τροφή.

Με τα τσιμπήματα μπορούν να μεταδώσουν πολλά παθογόνα, με γνωστότερο την πανώλη, που μεταδίδεται στον άνθρωπο από τα ποντίκια δια μέσου των ψύλλων.

Συνηθέστερα σημεία τσιμπήματος είναι τα πόδια. Καθώς περνάμε από ένα σημείο που έχει ψύλλους, πηδάνε πάνω στα πόδια και τσιμπάνε.

Δεν παραμένουν στο σώμα μας, αλλά μπορούμε εύκολα να τους μεταφέρουμε σε κοντινά σημεία. Προκαλούν έντονο κνησμό, που εκδηλώνεται, ώρες μετά το τσίμπημα. Αν ο ίδιος ψύλλος μας τσιμπήσει και δεύτερη φορά, είναι πιθανό λόγω αλλεργικής αντίδρασης να παρουσιαστούν σπυράκια σε όλο μας το σώμα.

Η εμπειρία μας όλα αυτά τα χρόνια, έχει δείξει ότι ψύλλοι παρουσιάζονται σε οικίες, βάση των κατωτέρων αιτιών:

 • Γέννησε γάτα στην αυλή μας ( η πιο πιθανή αιτία)
 • Ρίξαμε κοπριά στον κήπο μας
 • Πήγαμε ή πλησιάσαμε σε μαντριά αιγοπροβάτων
 • Έχουμε τρωκτικά ή ψόφια γάτα
 • Τυχαίο γεγονός, πήγαμε κάπου που υπήρχαν ψύλλοι

Όπως προαναφέρθηκε, η φαγούρα ξεκινάει ώρες μετά το τσίμπημα, οπότε πρέπει να σκεφτούμε που πήγαμε.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Στο εσωτερικό των οικιών πρέπει να γίνει ψεκασμός όλης της επιφάνειας του δαπέδου και να μείνει ασφουγγάριστο για 24-48 ώρες.
Αν έχουμε μικρά παιδιά ή ζώα πρέπει να τα απομακρύνουμε μέχρι το πρώτο σφουγγάρισμα. Οι ενήλικες αν δεν έχουν προβλήματα αλλεργίας, μπορούν να μπουν στο χώρο αφού στεγνώσει.

Επειδή ο ψεκασμός γίνεται στο δάπεδο και όχι πάνω σε έπιπλα, μαξιλάρια ή σε άλλα αντικείμενα του σπιτιού, που πιθανά να υπάρχει κάποιος ψύλλος, προτείνουμε επικουρικά του ψεκασμού, να γίνεται χρήση και φαρμάκου σε αέρια μορφή. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να κλείσει το σπίτι για 5 ώρες και στη συνέχεια να χρησιμοποιηθεί μετά τον αερισμό του.

Σε εξωτερικό χώρο ή σε χώρο αποθήκης που είναι η εστία (εκεί που γέννησε η γάτα ή ρίξαμε την κοπριά) και γύρω από αυτή, θα πρέπει να γίνει πολύ καλός ψεκασμός (διαβροχή) και μάλιστα χρησιμοποιώντας και φάρμακο που καταπολεμά τις ενδιάμεσες ηλικίες του εντόμου. Πολύ συχνά απαιτείται και δεύτερη εφαρμογή. Στην αντιμετώπιση του ψύλλου είναι πολύ σημαντική η καθαριότητα του χώρου και πόσο ¨γεμάτος¨ με πράγματα είναι ο χώρος.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε την γνώση, την εμπειρία και τα μέσα να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε κατάσταση, με χρήση εγκεκριμένων φαρμάκων, γι αυτό καλέστε μας, στο: 210-3473207

ή αν θέλετε να το αντιμετωπίσετε μόνοι σας, προμηθευτείτε τα απαραίτητα εντομοκτόνα, στο:

εντομοκτόνα ειδικά για ψύλλους

 

Σας εγγυόμαστε

ΧΡΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ, ΜΗ ΤΟΞΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΕΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗΣ-ΜΥΟΚΤΟΝΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΩΝ-ΜΥΟΚΤΟΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τρόποι Πληρωμής:

ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ - ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ
ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ
ΚΑΤΑΘΕΣΗ
PAYPAL

Επικοινωνία

Παραρτήματα:

Αθήνα: 210 3473207

Λαγονήσι: 22910 70460

Αίγινα: 22973 00430

Φόρμα Επικοινωνίας

© 2016 Lamda Service. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα,
απαγoρεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου.
Design & Hosting by Pyro graphics