logo

lamda banners eshop

img1img2Αθήνα: 210 3473207

Λαγονήσι: 22910 70460

Αίγινα: 22973 00430

Κοριοί

Bed bugs η αγγλική κοινή ονομασία τους, δείχνει τη σχέση του κοριού με το κρεβάτι.KORIOS

Τα πυκνοκατοικημένα αστικά κέντρα, οι μετακινήσεις πληθυσμών, οι μετακινήσεις λαθρομεταναστών (χαμηλό επίπεδο υγιεινής, επαναχρησιμοποίηση αντικειμένων  από τα σκουπίδια) συνέβαλαν στην επανεμφάνιση των κοριών.

Στην Ελλάδα κοριοί υπήρχαν μόνο σε στρατώνες, ενώ τα τελευταία  χρόνια κυκλοφορούν πλέον ανάμεσά μας, στις πόλεις. Πριν μερικά χρόνια αποτελούσε  το μεγαλύτερο εντομολογικό  πρόβλημα στη Ν.Υόρκη.  Μετακινούνται από διαμέρισμα σε διαμέρισμα, περπατώντας είτε με τις αποσκευές σε μεγάλες αποστάσεις. Συχνό πρόβλημα και για τα ξενοδοχεία.

 Είναι νυκτόβια άπτερα έντομα, δηλαδή κυκλοφορούν την νύχτα και αναζητούν τον ξενιστή τους για να τον αιμομυζήσουν. Ξενιστής  μπορεί να είναι πουλερικά, ωδικά πτηνά, ποντίκια, αρουραίοι, νυχτερίδες. Υπάρχουν πάνω από 90 είδη κοριών αλλά το είδος που παρασιτεί τον άνθρωπο και που απαντάται στην Ελλάδα και γενικά στα εύκρατα κλίματα, είναι το Cimex lectularius L .

Το σώμα είναι ωοειδές, πεπλατυσμένο, μήκους  5-7 χιλ. που τους επιτρέπει να κινούνται και  να κρύβονται σε στενούς χώρους, σε ρωγμές.

Ο βιολογικός κύκλος: αυγό – νύμφη (5 εκδύσεις)-ακμαίο, διαρκεί από μερικές εβδομάδες έως 12 μήνες και εξαρτάται από την θερμοκρασία περιβάλλοντος και την ύπαρξη ξενιστή. Εναποθέτει τα αυγά, μεγέθους 1χιλ, 1-5 ανά ημέρα μεμονωμένα, σε σχισμές .Ένα θηλυκό αποθέτει 200 αυγά κατά μέσον όρο, στη ζωή του.

ΚΟΡΙΟΣ ΣΤΡΩΜΑΣε κάθε νυμφικό στάδιο χρειάζεται μία αιμομύζηση  για να μεταπηδήσει  στο επόμενο.Τα ακμαία, αρσενικά- θηλυκά, μπορούν να μείνουν χωρίς τροφή για αρκετούς μήνες, παραμένοντας αδρανή στα καταφύγιά τους, από τα οποία εξέρχονται με την εμφάνιση των ξενιστών τις βραδινές και ιδιαίτερα λίγο πριν το ξημέρωμα. Καταφύγιο μπορεί να βρίσκουν εκτός από το στρώμα και το κρεβάτι και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της κρεβατοκάμαρας ή του σπιτιού, όπως:  τραπέζια, κομοδίνα, συρτάρια καναπέδες, μαξιλάρια καθισμάτων ή καναπέδων, κουρτίνες, κάδρα, κλινοσκεπάσματα, ηλεκτρικές πρίζες, διακόπτες, τηλέφωνα, αποσκευές ταξιδιού, κ.λ.π. 


kourtinesΣε αυτό οφείλεται κυρίως και η αδυναμία πλήρους εξολόθρευσης με την πρώτη εφαρμογή. Εντοπίζονται δύσκολα, είναι επίμονοι και απαιτούν ιδιαίτερη επαγγελματική εμπειρία και εκτενή συνεργασία με τον πελάτη για να εξολοθρευτούν.Πολλοί άνθρωποι αναπτύσσουν αλλεργική αντίδραση στο σάλιο του κοριού κατά την αιμομύζηση.

Το νύγμα των κοριών είναι ανώδυνο και προκαλούν ερυθρωπά εξανθήματα, χωρίς κόκκινο στίγμα στο κέντρο όπως έχουν στα νύγματα των ψύλλων.  

ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ ΚΟΡΙΟΥ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

  • Πλύσιμο των κλινοσκεπασμάτων , κουρτινών , καλυμμάτων, μαξιλαριών κ.λπ. σε 
    θερμοκρασία  50-55 βαθμών, για 10 λεπτά τουλάχιστον με σαπούνι ή απορρυπαντικό και να ακολουθήσει στέγνωμα σε θερμοκρασία  μεγαλύτερη των 60 βαθμών για 20 λεπτά τουλάχιστον.
  • Χρήση ηλεκτρικής σκούπας βοηθάει στην απομάκρυνση σημαντικού αριθμού κοριών. Μετά από τη χρήση της αλλάζουμε σακούλα και την πετάμε στα σκουπίδια (εκτός του σπιτιού)
  • Προσεκτικός έλεγχος και επιθεώρηση των σημείων προς εύρεση των καταφυγίων και χρήση κατάλληλων εντομοκτόνων από εξειδικευμένο προσωπικό. Χρειάζεται να γίνει αποσυναρμολόγηση του κρεβατιού και των γειτονικών επίπλων.
  • Επανέλεγχος ή και εφαρμογή  μετά από 10 ημέρες.

 Καλέστε μας στο 210-3473207, για άμεση λύση ή εφόσον το αναλάβετε εσείς, επιλέξτε από:

εντομοκτόνα ειδικά για κοριούς

 

Σας εγγυόμαστε

ΧΡΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ, ΜΗ ΤΟΞΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΕΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗΣ-ΜΥΟΚΤΟΝΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΩΝ-ΜΥΟΚΤΟΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τρόποι Πληρωμής:

ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ - ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ
ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ
ΚΑΤΑΘΕΣΗ
PAYPAL

Επικοινωνία

Παραρτήματα:

Αθήνα: 210 3473207

Λαγονήσι: 22910 70460

Αίγινα: 22973 00430

Φόρμα Επικοινωνίας

© 2016 Lamda Service. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα,
απαγoρεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου.
Design & Hosting by Pyro graphics