logo

lamda banners eshop

img1img2Αθήνα: 210 3473207

Λαγονήσι: 22910 70460

Αίγινα: 22973 00430

Κουνούπια σε οικίες

kounoupiΤα κουνούπια αποτελούν το σημαντικότερο εντομολογικό πρόβλημα παγκοσμίως. Έχει υπολογιστεί ότι σε όλη την ανθρώπινη ιστορία, οι θάνατοι που έχουν επιφέρει είναι περισσότεροι από όλες τις άλλες αιτίες θανάτων αθροιστικά. Είναι οι μοναδικοί φορείς των παθογόνων της ελονοσίας, του κίτρινου και του δάγκειου πυρετού στον άνθρωπο.

Υπάρχουν προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα.

Στα προληπτικά ανήκουν:

  • Στην απομάκρυνση στάσιμων υδάτων που αποτελούν εστίες αναπαραγωγής
  •  Χρήση σητών στα ανοίγματα
  •  Χρήση ειδικών λαμπτήρων που δεν τα προσελκύει
  • Χρήση απωθητικών ουσιών για ατομική χρήση (λοσιόν, γαλακτωμάτων, αερολυμάτων, κ.α.)

Στα κατασταλτικά μέτρα στοχεύουμε σε δύο πράγματα:

  • στην καταπολέμηση των προωυμφών στα στάσιμα ύδατα
  • στην αντιμετώπιση των ακμαίων

Α. Η καταπολέμηση των προνυμφών στο χώρο αναπαραγωγής (παρουσία νερού, έστω και μικρής ποσότητας) γίνεται είτε, με χρήση κατάλληλων σκευασμάτων, ρυθμιστών ανάπτυξης, όπου εμποδίζουν την ανάπτυξη των προνυμφών, είτε με υγρή μεμβράνη που προκαλεί ασφυξία με μηχανικό τρόπο στις προνύμφες και τις νύμφες. (μη βιοκτόνο σκεύασμα).
Είναι το σημαντικότερο στάδιο, που μπορούμε να επιτύχουμε μαζική αντιμετώπιση με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος.
Β. Η αντιμετώπιση των ακμαίων επιτυγχάνεται:

TRIPLE TRAP trap 1. με παγίδες σύλληψης.
Η TRIPLE Trap, είναι νέα πρωτοποριακή ηλεκτρική συσκευή παγίδευσης κουνουπιών και άλλων εντόμων, κατάλληλη για εσωτερικούς και εξωτερικούς, προστατευόμενους χώρους έως 100 τ.μ. Εύκολη στη χρήση, φιλική στο περιβάλλον, τους ανθρώπους και τα ζώα. Με τριπλή δράση, παγιδεύει τα κουνούπια, καθαρίζει και αποστειρώνει τον αέρα. Δημιουργεί κατάλληλο περιβάλλον και αναπαράγει τις συνθήκες όπως όταν ο άνθρωπος ελκύει τα κουνούπια. Στη δεξιά φωτογραφία φαίνεται το πλήθος των κουνουπιών που έχουν παγιδευτεί. Έχει δοκιμαστεί και έχει δώσει πολύ καλά αποτελέσματα. 


2. χρήση εντομοκτόνων σκευασμάτων εναντίον των τελείων ατόμων. Διακρίνουμε τις εξής περιπτώσεις:

• Στο εσωτερικό των σπιτιών, χρήση των γνωστών απωθητικών είτε σε πλακέτα είτε σε υγρό, όπου τοποθετείται σε ηλεκτρική θερμαντική πηγή και θερμαινόμενο εκλύει το δρων συστατικό στο περιβάλλον. Απαραίτητο ο καλός αερισμός του χώρου.
• Ψεκασμό στο εσωτερικό των σπιτιών, ακόμα και με βιοκτόνα, δεν προτείνουμε καθώς θα προκαλούσαν λέρωμα των τοίχων και άσκοπη επιβάρυνση του χώρου.

FOGGER nefelopsekastires • Ψεκασμοί με βιοκτόνα σκευάσματα που έχουν υπολειμματική δράση στον εξωτερικό χώρο. Δηλαδή
στους τοίχους γύρω από το σπίτι και σε φυτά και θάμνους που περιβάλλουν το χώρο μας. Με αυτό τον τρόπο καταπολεμούμε τα ακμαία που παραμένουν την ημέρα προστατευμένα για να ξεκινήσουν την δραστηριότητά του το σούρουπο. Για τους ψεκασμούς αυτούς χρησιμοποιούμε ειδικές ψεκαστικές συσκευές όπου καταφέρνο
υν να διασπούν το υλικό σε πολύ μικρά σταγινίδια και επιφέρουν καλύτερη διασπορά του φαρμάκου και καλύτερο αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα ενός τέτοιου ψεκασμού διαρκεί 20-30 ημέρες και με την προυπόθεση ότι δεν θα ξεπλυθεί από νερό. 

 Περισσότερα για τα κουνούπια:

Ανήκουν στην οικογένεια Culicidae και στην τάξη Diptera. Η οικογένεια Culicidae, διαιρείται σε 3 υποοικογένειες:
• Anophelinae: υπάγεται το γένος Anopheles είδη του οποίου μεταδίδουν την ελονοσία,
• Culicinae υπάγονται τα περισσότερα γένη, τα πλέον ενδιαφέροντα των οποίων είναι τα Aedes, Culex,Culiceta, Psorophora και Mansonia.
• Toxorhynchinae: υπάγονται μη αιμομυζητικά είδη, οι προνύμφες των οποίων θεωρούνται ωφέλιμες επειδή είναι αρπακτικές άλλων προνυμφών των Culicidae.

Ο βιολογικός κύκλος των κουνουπιών περιλαμβάνει: το αυγό, την προνύμφη(larva), την νύμφη (pupa) και το ενήλικο θηλυκό ή αρσενικό. Αμέσως μετά την ενηλικίωσή τους τα κουνούπια συζευγνύονται και αρκεί μία σύζευξη για την γονιμοποίηση όλων των αυγών που θα γεννηθούν. Τα θηλυκά πρέπει να πάρουν ένα γεύμα με αίμα για να αναπτυχθούν τα αυγά στις ωοθήκες τους. Τα αρσενικά τρέφονται με φυσικές ζαχαρούχες ουσίες όπως το νέκταρ των λουλουδιών. Ο σημαντικότερος παράγων για την ανάπτυξη των κουνουπιών είναι το στάσιμο ή με μικρή ροή νερό.

 Τα κουνούπια γεννούν στο νερό και τα στάδια της προνύμφης και νύμφης αναπτύσσονται και επιβιώνουν αποκλειστικά σε υδάτινο περιβάλλον. Έτσι η ύπαρξη λιμνών, ποταμών, ρυακιών ή σε αστικό περιβάλλον βόθροι, φρεάτια, δεξαμενές, δοχεία ξεχασμένα στον κήπο με νερό, πιατάκια για τις γλάστρες, ποτίστρες, συντριβάνια, παλιές ρόδες αυτοκινήτων, κ.α. αποτελούν σημεία αναπαραγωγής και ανάπτυξης κουνουπιών.

ΤΙΓΡΗΣΣημαντικό πρόβλημα τα τελευταία χρόνια αποτελεί το νέο είδος κουνουπιού στη χώρα μας, Aedes albopictus, κουνούπι τίγρης, (μικρό μαύρο με λευκές ρίγες). Έχει δραστηριότητα σχεδόν όλες τις ώρες τις ημέρας και προκαλεί ¨καντήλες¨με έντονο κνησμό.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σας εγγυόμαστε

ΧΡΗΣΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ, ΜΗ ΤΟΞΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΕΣ
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΗΣ-ΜΥΟΚΤΟΝΙΑΣ

ΜΕΛΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΑΠΕΝΤΟΜΩΣΕΩΝ-ΜΥΟΚΤΟΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τρόποι Πληρωμής:

ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ - ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ
ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ
ΚΑΤΑΘΕΣΗ
PAYPAL

Επικοινωνία

Παραρτήματα:

Αθήνα: 210 3473207

Λαγονήσι: 22910 70460

Αίγινα: 22973 00430

Φόρμα Επικοινωνίας

© 2016 Lamda Service. Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας υπόκειται σε πνευματικά δικαιώματα,
απαγoρεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου.
Design & Hosting by Pyro graphics