Απολύμανση χώρων για ΚΟΡΩΝΑΪΟ COVID-19

Η παρουσία κρουσμάτων του κορωνοϊού SARS-CoV-2, προκαλώντας την επιδημία COVID-19  και στη χώρα μας, είναι πια γεγονός και καλούμαστε όλοι να διαχειριστούμε τη νέα κατάσταση με ψυχραιμία, σύνεση αλλά και με προνοητικότητα και αποφασιστικότητα.

Η πολιτεία από τις πρώτες μέρες εμφάνισης των κρουσμάτων, φαίνεται να διαχειρίζεται  με σοβαρότητα το πρόβλημα.

  Η διαχείριση όμως δεν πρέπει να περιοριστεί στην πολιτεία. Η ατομική ευθύνη  όλων μας είναι μεγάλη.

Εκτιμάται ότι  ο ιός μπορεί να επιβιώσει αρκετές ημέρες στο περιβάλλον πάνω σε διαφορετικές επιφάνειες.

 Ο επαρκής καθαρισμός και η απολύμανση του περιβάλλοντος θεωρούνται απαραίτητα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού, σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης του Covid-19.

 Κοινόχρηστοι  χώροι, χώροι εργασίας, μέσα μεταφοράς πρέπει να απολυμαίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

  Η εφαρμογή του απολυμαντικού πρέπει να γίνεται σε επιφάνειες και αντικείμενα που τα «πιάνουμε» μεταφέροντας το παθογόνο στα χέρια μας και στη συνέχεια αγγίζοντας μάτια, χείλη, μύτη  το εισάγουμε στον οργανισμό μας. Γι αυτό και οι κανόνες προσωπικής υγιεινής πρέπει να τηρούνται σχολαστικά.

 Όταν καλούμαστε να απολυμάνουμε κάποιους χώρους, πρέπει να γίνεται επιμελής εργασία και να γνωρίζουν οι απολυμαντές  τι να κάνουν.

Στο χώρο θα γίνει απολύμανση πρέπει να έχουν απομακρυνθεί τα μικροαντικείμενα και η χαρτική ύλη.

Το απολυμαντικό συνήθως δεν μυρίζει και πρέπει να παραμείνει μία ώρα ακαθάριστο. Ανθρώπινη παρουσία μετά από μία ώρα, για να έχει στεγνώσει το απολυμαντικό.

Η ταχύτητα εξάπλωσης του ιού παγκοσμίως, μας βρήκε «απροετοίμαστους».

Απροετοίμαστοι σε προμήθειες υλικών, όπως συσκευές απολύμανσης, μέσα ατομικής προστασίας και απολυμαντικά.

 Η αγορά έχει μεγάλη έλλειψη στα ανωτέρω και οι εταιρείες Απεντομώσεων έχουν αναλάβει κατά κύριο λόγω το έργο της απολύμανσης-μικροβιοκτονίας. Είναι σημαντικό, εμείς οι απολυμαντές να επιδείξουμε την απαραίτητη σοβαρότητα στην εκτέλεση αυτού του έργου, γιατί τα αποτελέσματα δεν είναι ορατά όπως στην απεντόμωση. Στη περίπτωσή μας δεν θα δούμε το «ψόφιο» ιό, όπως βλέπουμε την ψόφια κατσαρίδα, μυρμήγκι κ.α.

  Η εταιρεία μας από το 1990 αντιμετωπίζει διεξοδικά περιπτώσεις με παράσιτα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και μικροοργανισμούς (ιούς, βακτήρια), με επιστημονική  επάρκεια (παρουσία Γεωπόνου & Χημικού), άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό και με τον επαγγελματικό εξοπλισμό που διαθέτει.

  Είμαστε στη διάθεσή σας για την υλοποίηση απολυμάνσεων, με συχνότητα προσαρμοσμένη στις ανάγκες του χώρου σας και διατεθειμένοι να αποτελέσουμε έναν ισχυρό κρίκο στη «μάχη» διαχείρισης του κορωνοϊoύ, στην Ελλάδα του 2020.