Τριαντάφυλλος Χαραλάμπους: Πώς θα απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες!

Ο Τριαντάφυλλος Χαραλάμπους από παιδί είχε δύο φόβους. Τις κατσαρίδες και τα ποντίκια! Η αγροικία που μεγάλωσε στο Μοσχοχώρι Πιερίας είχε άφθονα και τα δύο! Έτσι, από μικρός έδινε μαζί με τα αδέλφια και τους γονείς του τις δικές του “μάχες”! Τα χρόνια πέρασαν, ο Τριαντάφυλλος Χαραλάμπους μεγάλωσε και ο φόβος του εξελίχθηκε σε γνώση. Πλέον, οι κατσαρίδες και τα ποντίκια δεν του προκαλούν τρόμο, αλλά είδη που πρέπει να απαλλαγείς και να μην υπάρχουν στον χώρο του.

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που δεν θα συμφωνήσει πως οι κατσαρίδες και τα ποντίκια δεν κάνουν για κατοικίδια!

Σε αυτό το άρθρο, ο Τριαντάφυλλος Χαραλάμπους μοιράζεται μαζί μας απλά πράγματα, που όμως θα σας βοηθήσουν να απαλλαχθείτε για πάντα από τις κατσαρίδες! Οι γνωστές, αντιπαθητικές κατσαρίδες που έτσι και τις αποκτήσεις είναι δύσκολο να τις ξεφορτωθείς, θα τα βρουν “σκούρα” με αυτές τις συμβουλές!

Πάρτε δραστικά μέτρα:

  1. Απλώστε μια μικρή ποσότητα από κατσαριδοκτόνο στα μέρη που έχετε δει τις κατσαρίδες να τριγυρνάνε. Οι κατσαρίδες θα δηλητηριαστούν εισπνέοντας/καταπίνοντας το. Βεβαιωθείτε ότι ψεκάσατε με το εντομοκτόνο σε όλες τις σκοτεινές και υγρές περιοχές, όπως κάτω από τους νεροχύτες της μπανιέρας και της κουζίνας, πίσω από πλυντήρια και στεγνωτήρια, γύρω από το ψυγείο και πίσω από κάθε συσκευή. Μπορείτε να προμηθευτείτε κατσαριδοκτόνο σε μορφή τζελ.

Προσοχή: Τα περισσότερα κατσαριδοκτόνα είναι τοξικά και για τον άνθρωπο. Μην το χρησιμοποιείτε σε μέρη που παίζουν, τρώνε ή κοιμούνται παιδιά ή κατοικίδια ζώα. Εμπιστευτείτε τα εγκεκριμένα προϊόντα της Λάμδα Σέρβις και ρωτήστε μας για οτιδήποτε.

  1. Αν θέλετε να προσπαθήσετε να κάνετε καταπολέμηση εντόμων με δικό σας σκεύασμα, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας εντομοκτόνο ανακατεύοντας ανάλογα μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης άχνης ετοιμάζοντας έτσι ένα γεύμα παγίδα για τις κατσαρίδες. Αφήστε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο σε μέρος που έχετε εντοπίσει κατσαρίδες. Ο συνδυασμός σόδας και ζάχαρης είναι θανατηφόρος για τις κατσαρίδες.
  2. Οι κατσαρίδες μισούν την γεύση της δάφνης. Μπορείτε με φυσικό και ασφαλή τρόπο να απομακρύνετε τις κατσαρίδες απλώνοντας φύλλα δάφνης σε μέρη που τριγυρνούν κατσαρίδες. Είναι ιδανική μέθοδος για να διώξετε τις κατσαρίδες από τα δωμάτια και από τα μέρη που παίζουν παιδιά.
  3. Μη δίνετε νερό στις κατσαρίδες! Οι κατσαρίδες μπορούν να επιβιώσουν για μήνες χωρίς τροφή αλλά χρειάζονται καθημερινά νερό. Μην αφήνετε νερό στο νεροχύτη, σε άπλυτα πιάτα ή σε άλλα μέρη του σπιτιού.

Επίσης ελέγχετε όλες τις πηγές νερού, όπως υδραυλικά που στάζουν, την υγρασία κάτω από το ψυγείο, και τους «ιδρωμένους» σοβάδες. Σκουπίστε όλες τις σταγόνες νερού από τον νεροχύτη μετά το πλύσιμο των πιάτων και επίσης σκουπίστε καλά την περιοχή του μπάνιου σας αφού το χρησιμοποιήσετε.

  1. Καθαρίστε! Οι κατσαρίδες συρρέουν σε περιοχές που έχουν ρυπανθεί με περιττώματα κατσαριδών.
    Ρωτήστε μας για το τι απορρυπαντικά ή απολυμαντικά χρειάζεστε ώστε να καθαρίσετε προσεκτικά την περιοχή για να αποφύγετε την επανεμφάνισή τους εκεί. Σε τσιμεντένιους τοίχους και πατώματα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λευκαντικό με νερό. Τις πιο δύσκολες περιοχές μπορείτε να τις καθαρίσετε με αντιβακτηριδιακά υγρά και βούρτσες.

Πώς να παραμείνετε απαλλαγμένοι από τις κατσαρίδες

  1. Μην αφήνετε πουθενά (ούτε στο μπαλκόνι σας) υπολείμματα τροφών, ακόμα και ψύχουλα. Καθαρίζετε επιμελώς από την επάνω επιφάνεια του πάγκου, τα τραπέζια και άλλες περιοχές του σπιτιού. Στην περίπτωση που έχετε κατοικίδια εντός ή εκτός σπιτιού, φροντίστε τα φαγητά τους να είναι συγκεντρωμένα σε έναν χώρο και όχι διάσπαρτα παντού. Η καθαριότητα του χώρου είναι σημαντική.
  2. Ακόμα και ένα απλό τούλι μπομπονιέρας στις μπαταρίες κουζίνας και μπάνιου, στην αποστράγγιση των νιπτήρων, στα σιφώνια κλπ. μπορεί να σας εξασφαλίσει ότι δεν θα περάσει κατσαρίδα στον χώρο σας. Επισκευάστε υδραυλικές εγκαταστάσεις και σωλήνες και καθιερώστε ένα πρόγραμμα ελέγχου της οικιακής υγρασίας. Χρησιμοποιήστε αφυγραντήρα ή και αποξηραντή χώρου, αν είναι απαραίτητο, και σκουπίστε αμέσως νερά που έχουν χυθεί.
  3. Μονώστε τους σωλήνες και βάλτε τη χλωρίνη στην ζωή σας. Αν ρίχνετε τακτικά χλωρίνη στις σωληνώσεις, νιπτήρες, νεροχύτες, σιφώνια κλπ. θα έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.
  4. Οτιδήποτε μπορεί να γίνει “τροφή” ή βοηθάει ως “κρυψώνα” πρέπει να απομακρυνθεί από τον χώρο σας το συντομότερο! Ξεφορτωθείτε τα περιττά ή ανεπιθύμητα αντικείμενα! Ψάξτε συρτάρια και γραφεία και απαλλαγείτε από τις περιπλανώμενες τσάντες, τα χαρτιά, τις παλαιές εφημερίδες, τις πλαστικές τσάντες από ψώνια και τους φακέλους. Κρατήστε την περιοχή κάτω από τους νεροχύτες και γύρω από τα πλυντήρια και τα στεγνωτήρια καλά οργανωμένες, καθαρές, νοικοκυρεμένες και συγυρισμένες. Τρίψτε τα πατώματα των υπογείων με διάλυμα χλωρίνης και καυτού νερού αρκετές φορές το χρόνο. Επενδύστε σε έναν αποξηραντή για να ελέγχετε την υγρασία στο σπίτι.
  5. Γεμίστε τις ρωγμές και σφραγίστε τις διαρροές στους σωλήνες. Αν η τρύπα είναι πολύ μεγάλη για να καλαφατιστεί, τοποθετήστε «μούφα» στο άνοιγμα μέχρι να σχηματίσετε σφιχτό βούλωμα. Οι διογκωτικοί αφροί λειτουργούν επίσης καλά στο κλείσιμο μιας μεγάλης τρύπας γύρω από τους σωλήνες. Εξετάστε και εδώ την περίπτωση με το τούλι.

Σε κάθε περίπτωση να θυμάστε πως η επαγγελματική αντιμετώπιση του θέματος από τους ειδικούς της Λάμδα Σέρβις, θα σας βοηθήσει γρήγορα, αποτελεσματικά και οικονομικά.

Ευχαριστούμε τον Τριαντάφυλλο Χαραλάμπους για τις χρήσιμες πληροφορίες!