Κατσαρίδες, μυρμήγκια, αράχνες: εξαφανίστε τα!

Το συχνότερο πρόβλημα στις πόλεις αποτελούν οι κατσαρίδες, Periplaneta Americana. Κοσμοπολίτικο είδος, με μέγεθος έως 38mm, έχει λαμπερό κόκκινο-καστανό χρώμα. Φέρει τα αυγά της σε ωόσακκο, έως 16, τα οποία εκκολάπτονται μετά από 30-45 ημέρες. Έχει πτέρυγες, είναι όμως βαδιστικά κυρίως έντομα, όπου ζουν πολλά μαζί σε αποικίες και δραστηριοποιούνται την νύχτα, νυχτόβια.

Είναι παμφάγα με ιδιαίτερη προτίμηση στις αμυλούχες και ζαχαρούχες τροφές. Είναι ικανές να διέλθουν από σχισμές των 0,6 mm. Αγαπούν τα θερμά και υγρά σημεία.

Στα σπίτια την συναντάμε στα φρεάτια, στους βόθρους, στα υπόγεια και μάλιστα ψηλά στις γωνίες ή και γύρω από τις σωληνώσεις. Στο εσωτερικό του σπιτιού, το συνηθέστερο σημείο είναι στο ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη, στο πατάρι ιδίως αν διέρχεται σωλήνα αποχέτευσης και σε σημεία όπου υπάρχει πολλή υγρασία, πιθανά κάποια διαρροή.

Η κατσαρίδα είναι φορέας πολλών παθογόνων οργανισμών, μεταφέρει ιούς, βακτήρια, μύκητες που προσβάλλουν τον άνθρωπο. Προκαλούν δυσεντερία, γαστρορραγία, τροφικές δηλητηριάσεις, διάρροιες, αναπνευστικές λοιμώξεις και είναι υπεύθυνες για αλλεργίες που προκαλούνται από τα υπολείμματα των σωματικών μερών τους και των περιττωμάτων τους.

Πολλές φορές μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργεί η φυσική παρουσία της. Πολλοί άνθρωποι δεν αντέχουν την εικόνα της, προκαλεί τρόμο. Ιδιαίτερο γίνεται το πρόβλημα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες , όπου εμφανίζονται οι φτερωτές και εισέρχονται από τα ανοιχτά παράθυρα.

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ

Πρέπει να απαντήσουμε σε τρεις ερωτήσεις: Που? Πως? Πότε?
Που?

Εσωτερικά σε όλο το σπίτι, με πιθανή εξαίρεση τις κρεβατοκάμαρες.

Εξωτερικά, περιμετρικά του σπιτιού, σε φρεάτια, βόθρο, αποθήκες, λεβητοστάσιο.

Πως?

Με ψεκαστήρες χαμηλής πιέσεως και αποκλειστικά με εγκεκριμένα φάρμακα, άοσμα, μη τοξικά, βιοκτόνα.

Ειδικά για τον βόθρο, χρήση νεφελοψεκαστήρα ή συσκευή εκνέφωσης ατμού.

Πότε?

Τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, από Απρίλιο έως Οκτώβριο.

Κάνουμε εφαρμογή ακόμα και τον χειμώνα όταν έχουμε κρούσματα.

Καλέστε μας στο 210-3473207, για άμεση λύση ή αν θέλετε να το αναλάβετε εσείς, επιλέξτε από:

Εντομοκτόνα ειδικά για κατσαρίδες

ΜΥΡΜΗΓΚΙΑ

Τα μυρμήγκια αποτελούν συχνά πρόβλημα στις οικίες. Παρουσιάζονται συνήθως στα ντουλάπια τις κουζίνας, στο σημείο επαφής του πάγκου με τον τοίχο και στο μπαλκόνι κοντά στις γλάστρες. Βέβαια μπορούν να παρουσιαστούν και σε οπουδήποτε άλλο σημείο.

Η αντιμετώπισή τους συνίσταται στον εντοπισμό των φωλιών τους και την χρήση ψεκάσιμων βιοκτόνων, με ¨χειρουργικό¨τρόπο και με την χρήση ΝΕΩΝ φαρμάκων τύπου ΤΖΕΛ, χωρίς ψεκασμό.

Πολλές φορές έχουν φωλιές στον κήπο ή στις γλάστρες οπότε πρέπει να επέμβουμε με κατάλληλο φάρμακο για την εξολόθρευση των φωλιών αυτών.

  Εκτός από κατσαρίδες και μυρμήγκια με τον ψεκασμό αντιμετωπίζουμε και άλλα βαδιστικά έντομα ή και όχι έντομα όπως αράχνες, σαρανταποδαρούσες.

Καλέστε μας στο 210-3473207, για άμεση λύση ή αν θέλετε να το ανλάβετε εσείς, επιλέξτε από:

Εντομοκτόνα ειδικά για μυρμήγκια.