Αντιμετώπιση περιστεριών στο αστικό περιβάλλον

Στο συγκεκριμένο άρθρο, θα αναφερθούμε στην απομάκρυνση – απώθηση περιστεριών μέσω διχτιού. Μέσω του δυχτιού επιτυγχάνεται η οριστική  λύση για τα περιστέρια, εφ΄όσον γίνεται με τον σωστό τρόπο και χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα υλικά. Τα τελευταία χρόνια έχουμε αναπτύξει τεχνογνωσία στην εγκατάσταση διχτιού για την απώθηση, απομάκρυνση περιστεριών και την εφαρμόζουμε στην Αθήνα, στα προάστιά της και όπου αλλού μας ζητηθεί.

Για την εγκατάστασή του τοποθετούμε  περιμετρικά του χώρου που θέλουμε να προστατέψουμε, συρματόσχοινο,ανοξείδωτο. Το συρματόσχοινο τεντώνεται με ανοξείδωτα εξαρτήματα και πάνω σε αυτό σταθεροποιείται και τεντώνεται το δίχτυ, με δαχτυλίδια αλουμινίου μέσω ειδικού εργαλείου. Το δίχτυ έχει άνοιγμα 5Χ5 εκατοστά, είναι ανθεκτικό σε σχισίματα και έχει το χρώμα της άμμου.

Κάθε χώρος που θέλουμε  να προστατέψουμε, παρουσιάζει τις δικές του ιδιαιτερότητες ή κάθε ιδιοκτήτης έχει τα δικά του θέλω.

Σε μία περίπτωση θέλαμε το δίχτυ να είναι εξωτερικά των τεντών και οι τέντες να ανεβοκατεβαίνουν ανεμπόδιστα. Για να το πετύχουμε αυτό μελετήσαμε το χώρο, μετρήσαμε και εγκαταστήσαμε σιδερένιες  προεκτάσεις είτε βαμένες είτε από γαλβανισμένο σίδερο. Με αυτό τον τρόπο το δίχτυ περιέβαλε το μπαλκόνι από την μία άκρη έως την άλλη και από την οροφή έως το δάπεδο ώστε να μην αφήνει κανένα κενό για να  εισέρχονται τα περιστέρια.                                      

Έτσι καταφέραμε να εμποδίσουμε την είσοδο των περιστεριών σε ένα γωνιακό μπαλκόνι,  18 μέτρων μήκους και να το χαίρονται πλέον οι ιδιoκτήτες του,  χωρίς τις κουτσουλιές και τα παράσιτα που μεταφέρουν.

 

Σε αυτή την περίπτωση το δίχτυ εγκαταστάθηκε, μέσα από την τέντα, χωρίς και πάλι να εμποδίζεται η λειτουργία της.  Σε άλλη περίπτωση, οι ιδιοκτήτες ήθελαν να εμποδίσουν την παρουσία περιστεριών σε ένα δευτερεύον μπαλκόνι,  όπου λέρωνε την ντουλάπα, το δάπεδο και αποτελούσε εστία μόλυνσης και για το υπόλοιπο σπίτι.

Εκτός από την προστασία των μπαλκονιών ή άλλων ανοχτών χώρων, μπορούμε να καλύψουμε πλευρικές επιφάνειες, με σιδεριές ή σωληνώσεις ή A/C  ή άλλες εξοχές, όπου είναι σημεία που κάθονται τα περιστέρια και μολύνουν όλο το χώρο με τα περιτώμματά τους. 

 Έχουμε την τεχνογνωσία και την ικανότητα, να σχεδιάσουμε, να εγκαταστήσουμε  οποιοδήποτε διαστάσεων δίχτυ, ώστε να προστατέψουμε το χώρο σας, σε λογικό κόστος.

 Παρέχεται ΕΓΓΥΗΣΗ καλής λειτουργίας και 5 ετής εγγύηση αποκατάστασης.