Απολεσματικές λύσεις για την απώθηση περιστεριών

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ

Σημαντικό πρόβλημα στο αστικό περιβάλλον δημιουργούν τα περιστέρια (Columbalivia). Η προσαρμοστικότητά του, η έλλειψη φυσικών εχθρών και η ευκολία εύρεσης τροφής και ¨στέγης¨ έχουν επιφέρει σημαντική αύξηση του πληθυσμού του.

Η παρουσία των περιστεριών και ιδιαίτερα σε μεγάλους αριθμούς προκαλούν σημαντικά προβλήματα, όπως:

 • Με τα περιττώματά τους προκαλούν από αισθητική υποβάθμιση έως και καταστροφή  των επιφανειών που καλύπτουν. Από αλλοίωση του χρώματος των αυτοκινήτων έως διάβρωση και μεταχρωματισμό σε μαρμάρινες και άλλες επιφάνειες.
 • Όχληση πελατών ιδιαίτερα σε καθήμενους στον εξωτερικό χώρο
 • Αναπτύσσονται παθογόνοι μικροοργανισμοί στα περιττώματα και σε συνδυασμό με τα τρίμματά τους προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως αλλεργίες, εγκεφαλίτιδες κ.α.
 • Με την κυκλοφορία τους ανάμεσα σε οχήματα μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα, ιδιαίτερα στα μηχανάκια.
 • Διασπείρουν επιβλαβής οργανισμούς

Με την εγκατάστασή τους ¨κατεβαίνουν¨ από το σώμα τους παράσιτα, όπως ακάρεα, ψύλλοι, ψείρες, κ.α. και εισέρχονται εντός των οικιών από ανοίγματα.

Αρκετά συχνά παρουσιάζεται τέτοιο πρόβλημα με το άκαρι Dermanyssusgallinae.  Έχει συνήθως άσπρο ή γκριζωπό χρώμα και γίνεται πιο σκούρο ή κόκκινο όταν τραφεί με αίμα. Έχει μέγεθος  μικρότερο από το κεφάλι της καρφίτσας παρουσιάζεται σε μεγάλους πληθυσμούς και κινείται σχετικά γρήγορα. Μπορεί να το δούμε σε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες ή στα αντικείμενα (ιδιαίτερα στα σκουρόχρωμα) πλησίον σε ανοίγματα που στο εξωτερικό μέρος έχουν φωλιάσει περιστέρια. Είναι υπεύθυνο για τσιμπήματα ακόμα και σε άνθρωπο, είναι δε φορέας ασθενειών, όπως η σαλμονέλωση, γρίπη, σπειροχέτωση.

Για την αντιμετώπισή τους, αφού πρώτα απομακρυνθούν τα περιστέρια και καθαριστεί ο χώρος, γίνεται ψεκασμός με εξειδικευμένο βιοκτόνο.

Δείτε όλα τα ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΩΝ

Προβαίνουμε σε επιτόπιο έλεγχο και αφού εκτιμήσουμε την κατάσταση αναλαμβάνουμε:

 • τον καθαρισμό του χώρου από τις ακαθαρσίες τους
 • την απεντόμωση-απολύμανση του χώρου
 • την εγκατάσταση συστήματος απώθησης.

Για την απομάκρυνση των περιστεριών (απαγορεύεται η θανάτωση ή η παγίδευση) χρησιμοποιούνται τα κάτωθι συστήματα:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Ως εταιρεία, με την εμπειρία που διαθέτουμε, σας παραθέτουμε τα εξής:

Ακίδες: προσφέρονται για να καλύψουμε μικρά ανοίγματα ‘η να εμποδίσουμε τα πουλιά να κάθονται σε οριζόντιες κυρίως επιφάνειες, περιορισμένου πλάτους. π.χ. εξωτερικές μονάδες A/C, προβολείς, μικρά στέγαστρα, κεραμίδια, οριζόντιες δοκούς κ.α

Δίχτυ: χρησιμοποιείται για να ¨κλείσει¨χώρους, μικρούς ή μεγάλους π.χ μπαλκόνια, εισόδους ή πλαινά φωταγωγών, πλαινά φωτοβολταικών πάνελ σε κεραμοσκεπή, κ.α.   Σταθεροποιείται και τεντώνεται σε περιμετρικό συρματόσχοινο.

Η Εταιρεία μας, έχοντας αντιμετωπίσει δεκάδες περιστατικά απώθησης περιστεριών, θεωρεί ότι το βασικότερο μέσο για την αντιμετώπιση- απομάκρυνση των περιστεριών, αποτελεί το δίχτυ. Εκτός από τις εξειδικευμένες περιπτώσεις χρήσης ακίδων, το δίχτυ παρέχει λύσεις σε μικρούς και μεγάλους χώρους και χρησιμοποιείται ευρύτατα και στο εξωτερικό (π.χ στο Βατικανό, όπως αναφέρουμε σε άρθρο μας).

 Η Εταιρεία μας έχει αναπτύξει και εξελίξει την χρήση του διχτιού ως μέσο απώθησης, απομάκρυνσης πουλιών έτσι ώστε και να λύνονται τα προβλήματα αλλά και να καλύπτονται τα “θέλω”,  τα δικά σας.

 • θέλετε χρώμα: άμμου, λευκό ή μαύρο;
 • θέλετε μέχρι το κάγκελο ή μέχρι το πάτωμα;
 • θέλετε μέσα από την τέντα ή απ΄έξω;
 • θέλετε να το μετακινείται;
 • θέλετε να το ανοίγετε;
 • θέλετε το  τυποποιημένο προιόν, ευέλικτων διαστάσεων; ΝΕΟ 
 • θέλετε να το βάλετε μόνοι σας;
 • θέλετε να καλύψουμε το μπαλκόνι σας, το φωταγωγό ή και ολόκληρο το κτίριο;
 • θέλετε να μπει στο ισόγειο ή στον 13ο όροφο;

Αυτά και ότι άλλο αν θέλετε, μπορούμε να το πραγματοποιήσουμε

γιατί θέλουμε, γιατί μπορούμε

Νήμα: πολύ λεπτό συρματόσχοινο με επικάλυψη πλαστικού, τεντώνεται πάνω σε κουπαστές, σε ειδικές βάσεις και εμποδίζει τα πουλιά να κάθονται. Η χρήση του παρέχει διακριτική προστασία σε σχέση με την τοποθέτηση ακίδων.

Οπτικό απωθητικό τζελ: παρά τα όσα έχουν ειπωθεί για την αποτελεσματικότητά του, η χρήση του από το εξειδικευμένο συνεργείο μας δεν έχουν φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Βιοακουστικά συστήματα: έχουν εφαρμογή σε μεγάλες μονάδες, π.χ. αεροδρόμια, βιομηχανικές εγκαταστάσεις κ.α.

Θεωρούμε ότι η εγκατάσταση ακίδων ή/και διχτιού αποτελούν τις σοβαρότερες και ασφαλέστερες λύσεις για την απομάκρυνση περιστεριών από το χώρο σας.

Πριν την εγκατάσταση του απωθητικού μέσου, είναι απαραίτητος ο καθαρισμός του χώρου, από περιττώματα και φερτά υλικά, ως και η απεντόμωση-απολύμανση  του.

Αναλαμβάνουμε τον καθαρισμό, απολύμανση και εγκατάσταση απωθητικών μέσων,

παρέχοντας ένα ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΠΑΚΕΤΟ.