Τοποθέτηση διχτιού & ακίδων, σε ειδικές περιπτώσεις

Τα περιστέρια όπως είναι γνωστό εκμεταλεύονται οποιαδήποτε προστατευμένο σημείο, για την δημιουργία φωλιάς τους και ιδιαίτερα όταν υπάρχει ελάχιστη ή καθόλου ανθρώπινη δραστηριότητα.

Παράλληλα συνηθίζουν να κάθονται στις άκρες των κεραμιδιών, των περβαζιών, των στεγών και να παρατηρούν τον χώρο, ενώ ταυτόχρονα ρυπαίνουν με τα περιττώματά ότι βρίσκεται από κάτω.

Έτσι η απώθησή τους επιτυγχάνεται με την εγκατάσταση ακίδων ή διχτιού σε αυτά τα σημεία, που όχι μόνο δεν είναι και εύκολη η πρόσβαση αλλά και επικίνδυνη.

Αναλάβαμε την απομάκρυνση των περιστεριών που καθόντουσαν στην άκρη των κεραμιδιών και στο κανάλι της υδροροής σε 5όροφη πολυκατοικία.

Η εργασία ήταν  δύσκολη  λόγω της επικινδυνότητάς της και μόνο. Αφού πήραμε τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας και με περισσή προσοχή, τοποθετήσαμε δίχτυ, όπου τεντώθηκε επαρκώς,  επάνω από το κανάλι της υδροροής και ακίδες στην άκρη των κεραμιδιών, όπως φαίνεται και από την φωτογραφία.

wp 001721

Εκτός από την επικινδυνότητα της εργασίας, πολλές φορές καλούμαστε να δώσουμε λύσεις σε ειδικές περιπτώσεις, όπως η εγκατάσταση απωθητικού διχτιού στο ταβάνι μπαλκονιού με ένα ιδιαίτερο σχήμα, με πολλές καμπύλες. Σε μια οικία στην Κηφισιά, σε ένα κτίσμα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής, τα περιστέρια είχαν φωλιάσει στις εσοχές που υπήρχαν  κάτω από το ξύλινο ταβάνι και τοποθετήσαμε το δίχτυ  σε οριζόντιο επίπεδο, εμποδίζοντάς τα να εισέχονται στις εσοχές.

διχτυ οροφής αδιχτυ οροφής β

Μετά από σωστό σχεδιασμό και αρκετή προσπάθεια, επιτύχαμε ένα πολύ καλο αποτέλεσμα.

Κάθε  εργασία που ολοκληρώνεται με επιτυχία, προσθέτει ένα ακόμα “κρίκο” στην “αλυσίδα” της εμπειρίας μας, για να είναι σε θέση να “στηρίξει” οποιαδήποτε απαίτηση μελλοντικών εργασιών.