Απολογισμός απεντομόσεων-μυοκτονιών για το 2014

Πλησιάζει το τέλος και αυτής της χρονιάς (της 24ης της ΛΑΜΔΑ service)  και θεωρούμε σημαντικό  να κάνουμε μία αναφορά για το τι προέκυψε το 2014.Βέβαια δεν είμαστε στο Δεκέμβρη μήνα, αλλά στο τέλος του Οκτωβρίου , στο τέλος της θερμής περιόδου του έτους.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014, ΛΑΜΔΑ SERVICE & ΠΕΛΑΤΕΣ

Ως εταιρία οφείλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς τους ιδιώτες και τους επαγγελματίες.

Τους παλαιούς πελάτες  που μας εμπιστευθήκατε για μία ακόμα χρονιά και όλους εσάς που δεν μας γνωρίζατε μέχρι εφέτος και μας επιτρέψατε να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας, είτε στην απεντόμωση-μυοκτονία- απολύμανση, είτε στην χρήση της εξειδικευμένης παγίδας κουνουπιών, TRIPLE TRAP, είτε στην απώθηση περιστεριών.

Εμείς ως εταιρία το 2014, προβήκαμε στα εξής:

 • παρείχαμε υπηρεσίες απεντόμωσης- μυοκτονίες πιστοποιημένες με ISO 9001, 
 • όλο το προσωπικό επιμορφώθηκε με τα εξειδικευμένα σεμινάρια του ΣΕΑΜΕ (Συνδέσμου Εταιριών Απεντομώσεων Μυοκτονιών Ελλάδας)
 • εφαρμόσαμε- δοκιμάσαμε νέα προιόντα (ακολουθεί άρθρο)
 • αναζητήσαμε και πετύχαμε νέες συνεργασίες (ακολουθεί άρθρο)
 • δραστηριοποιηθήκαμε συστηματικά στην απώθηση περιστεριών (ακολουθεί άρθρο)
 • μειώσαμε τις τιμές μας και αυξήσαμε σημαντικά  τον αριθμό των εργασιών. 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2014, ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Τον  ήπιο Χειμώνα, για 2η συνεχή χρονιά, ακολούθησε η ήπια επίσης  Άνοιξη με αρκετές βροχές που έκαναν αισθητή την παρουσία τους και τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού. Το καλοκαίρι “κύλησε” χωρίς ακραίες θερμοκρασίες, χωρίς καύσωνες, με πολλούς νοτιάδες και μπόλικη υγρασία. Το Φθινόπωρο, εκτός από κάποιο μικρό “διάλλειμα” χειμώνα, μας θυμίζει καλοκαιράκι, το καλοκαιράκι του Αγ.Δημητρίου όπως λένε οι μετερεωλόγοι.

Δηλαδή, κλιματικές συνθήκες που ευνοούν σημαντικά την ανάπτυξη & πολλαπλασιασμό των εντόμων, (κατσαρίδων, μυρμηγκιών, ψύλλων, κοριών, κουνουπιών, μυγών, σφηκών, κ.α.) ώς και των τρωκτικών. (ποντικιών)

Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τον περιορισμένο αριθμό εφαρμογών που  έγιναν, κυρίως σε πολυκατοικίες και από κάποιους επαγγελματίες σε χώρους υγειονομοκής σημασίας, για λόγους οικονομίας, δημιούργησαν ένα “εκρηκτικό” μίγμα, που ως αποτέλεσμα είχε την πληθώρα των  περιστατικών από ιπτάμενες κατσαρίδες, τόσο στην Αθήνα, όσο και στα κοντινά, νησιά όπως Αίγινα και Αγκίστρι.

Οι πρώτες προβλέψεις των μετερεωλόγων για το χειμώνα του 2015, αναφέρουν για ένα ακόμα ήπιο  χειμώνα, που αν επιβεβαιωθεί θα πρέπει ένα μικρό ποσό από την εξοικονόμηση στην θέρμανση, να διατεθεί σε επιπλέον απεντομώσεις. Διαφορετικά  θα προκύψουν μεγάλα προβλήματα.

Επίσης την χρονιά αυτή είχαμε:

 • τους κοριούς να συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα στα κρεβάτια των ανθρώπων
 • τους ψύλλους, να “εκμεταλεύονται” τις γεννήσεις των γατών και να μας επισκέπτονται
 • τα κατσαριδάκια να “καταλαμβάνουν” κουζίνες
 • τα ποντίκια, να αξιοποιούν τον ήπιο χειμώνα και την περίσσεια των σκουπιδιών (π.χ στην Αίγινα) και να πολλαπλασιάζονται με υψηλό ρυθμό
 • το κουνούπι τίγρης (Aedes alborictus) να έχει εγκατασταθεί “για τα καλά” και σε  αυξημένους πληθυσμούς στην Αττική και ιδιαίτερα στα νότια προάστια, (Π.Φάληρο, Ελληνικό Γλυφάδα, Βούλα, Βάρκιζα, Βουλιαγμένη, Λαγονήσι, Σαρωνίδα, κλπ)
 • και τα περιστέρια-δεκαοχτούρες να μολύνουν, να λερώνουν  και να διαβρώνουν επιφάνειες.