Απώθηση Περιστεριών

Απώθηση πτηνών - περιστεριών με ασφαλή και εξελιγμένα συστήματα

Η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού περιστεριών στα αστικά κέντρα δημιουργεί μια πληθώρα προβλημάτων όχι μόνο αισθητικής φύσεως αλλά κυρίως υγιεινής καθώς αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία. Ιδιαίτερα τα περιττώματα τους δημιουργούν εστίες μόλυνσης

Η παρουσία περιστεριών στον αστικό ιστό, σημαίνει αξιοποίηση οποιασδήποτε εσοχής, προστατευόμενο μέρος, για την κατασκευή των φωλιών τους.

Η πληθώρα τροφής και η έλλειψη* φυσικών εχθρών, δημιουργούν αυξητικές τάσεις στον πληθυσμό τους με τα γνωστά προβλήματα που δημιουργούν, είτε με τα περιττώματά τους είτε με τα παθογόνα που φέρουν στο σώμα τους.

Τα σημεία όπου μπορούν  να κάνουν  τις φωλιές τους, είναι όλες οι  επιφάνειες που καλύπτονται με κάποιο  στέγαστρο και δεν είναι εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες. π.χ ένας προβολέας ή μια επιγραφή  κάτω από μπαλκόνι, μετώπες κτιρίων,  οριζόντιοι δοκοί μιας πέργκολας, κάτω από φωτοβολταϊκά πάνελ σε κεραμοσκεπή, κ.α.

Τα  συνηθέστερα και αποτελεσματικότερα μέσα για την απώθηση και απόμακρυνσή των περιστεριών, είναι η τοποθέτηση   διχτυού, ακίδων ή daddi long legs

To daddi long legs, είναι εύκαμπτα  μεταλλικά νήματα διατεταγμένα ακτινωτά σε κινούμενο κατακόρυφο άξονα. Με το παραμικρό αεράκι κινούνται ή και περιστρέφονται  εμποδίζοντας τα πουλιά να πλησιάζουν στην ελεγχόμενη περιοχή.  Η περιοχή κάλυψης είναι κύκλοι διαμέτρου 60εκ, 120 εκ ή 180εκ

Έχει πολλές εφαρμογές,, π.χ  φωτιστικά του δρόμου, προστασία σκαφών, οροφές κτιρίων, κ.α

Οι ακίδες είναι συνήθως ανοξείδωτες προεξοχές 10-12 εκ. (σπανιότερα πλαστικές), διατεταγμένες σε επιμήκη πολυκαρβονική ή μεταλλική  βάση. Το άνοιγμα που ορίζουν  και η πυκνότητά τους αποτελεί στοιχεία διαφοροποίησής τους.

Τα δίχτυα απώθησης διαφοροποιούνται ανάλογα με το μέγεθος των πουλιών προς απώθηση. Πρόκειται για την «απόλυτη» και μακροχρόνια  λύση, όταν αυτή είναι εφικτή,  σε οικίες, επαγγελματικούς χώρους κ.α. Με την υψηλή αντοχή τους στον χρόνο την και με παράγοντα την σωστή τοποθέτηση τους από εξειδικευμένους τεχνικούς, θα είναι αποτελεσματικά για πολλά χρόνια

Για ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ (στην Αττική) καλέστε στο: 210-3473207

Λύσεις για Μπαλκόνια & Ειδικές Εφαρμογές

Λύσεις για Φωταγωγούς & Ακάλυπτους Χώρους

Λύσεις για Φωτοβολταϊκά

Λύσεις για Επαγγ. Χώρους

Πελατολόγιο & Έργα μας

Ασθένειες που προκαλούν

 • Κρυπτόκοκκος (Cryptococcal Meningitis) Επικίνδυνος μύκητας που μπορεί να γίνει θανατηφόρος.
 • Σαλμονέλα και listeria Δεν τα κολλάς μόνο από φαγητό, τα κουβαλούν και τα περιστέρια. Και είναι πολύ επικίνδυνα για εγκύους και μικρά παιδιά.
 • Viral Encephalitis O ιός του Νείλου Τα περιστέρια είναι από τους βασικούς φορείς του ιού και μπορούν να τον μεταδώσουν, αν τα τσιμπήσει κουνούπι το οποίο μετά θα τσιμπήσει άνθρωπο. Επικίνδυνη ασθένεια η οποία μπορεί, επίσης, να είναι θανατηφόρα.
 • Κολοβακτηρίδιο (E. Coli) Συνήθως μεταδίδεται από ωμό κρέας, αλλά το έχουν και τα περιστέρια. Που σημαίνει ότι πρέπει να πλένεις τα χέρια σου κάθε φορά που έρχεσαι σε επαφή με περιστέρι (πρέπει να πλένεις τα χέρια σου συχνά, έτσι κι αλλιώς). 
 • Με τα περιττώματά τους προκαλούν από αισθητική υποβάθμιση έως και καταστροφή  των επιφανειών που καλύπτουν. Από αλλοίωση του χρώματος των αυτοκινήτων έως διάβρωση και μεταχρωματισμό σε μαρμάρινες και άλλες επιφάνειες.
 • Αναπτύσσονται παθογόνοι μικροοργανισμοί στα περιττώματα.Τα μολυσμένα περιττώματα όταν ξεραθούν και τριφθούν γίνονται σκόνη που κυκλοφορεί στον αέρα, μεταφέροντας έτσι ιούς και βακτήρια. Προκαλούν σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως αλλεργίες, εγκεφαλίτιδες κ.α.
 • Με την κυκλοφορία τους ανάμεσα σε οχήματα μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα, ιδιαίτερα στα μηχανάκια.
 • Διασπείρουν επιβλαβείς οργανισμούς.
 • Με την εγκατάστασή τους ¨κατεβαίνουν¨ από το σώμα τους παράσιτα, όπως ακάρεα, ψύλλοι, ψείρες, κ.α. και εισέρχονται εντός των οικιών από ανοίγματα.
 • Αρκετά συχνά παρουσιάζεται τέτοιο πρόβλημα με το άκαρι
  Dermanyssus gallinae.  Έχει συνήθως άσπρο ή γκριζωπό χρώμα και γίνεται πιο σκούρο ή κόκκινο όταν τραφεί με αίμα. Έχει μέγεθος  μικρότερο από το κεφάλι της καρφίτσας παρουσιάζεται σε μεγάλους πληθυσμούς και κινείται σχετικά γρήγορα. Μπορεί να το δούμε σε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες ή στα αντικείμενα (ιδιαίτερα στα σκουρόχρωμα) πλησίον σε ανοίγματα που στο εξωτερικό μέρος έχουν φωλιάσει περιστέρια. Είναι υπεύθυνο για τσιμπήματα ακόμα και σε άνθρωπο, είναι δε φορέας ασθενειών, όπως η σαλμονέλωση, γρίπη, σπειροχέτωση. Για την αντιμετώπιση των ακάρεων, αφού πρώτα απομακρυνθούν τα περιστέρια και καθαριστεί ο χώρος, γίνεται ψεκασμός με εξειδικευμένο βιοκτόνο.